Fidesz: a magyar baloldal még mindig befogadná a bevándorlókat

Fidesz: a népszavazás megállíthatja Brüsszelt
forrás: hu.wikipedia.org

Budapest, 2016. március 9., szerda (MTI) – A Fidesz szerint noha lassan már Európa álláspontja is fordul a bevándorlás ügyében, a magyar baloldali pártok “még mindig szívesen látnának vendégül” bevándorlókat, akár korlátok nélkül.

 

A baloldal sem a határzárat, sem a katonai, rendőri határvédelmet nem támogatta – jegyezte meg Gulyás Gergely, a kormánypárt frakcióvezető-helyettese az illegális bevándorlás témájában tartott szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A menekültügyi ellátásokról szólva azt közölte: a kormány csak azt az elvet akarja érvényesíteni, hogy a magyar állampolgárokhoz képest ne élvezzenek előnyöket azok, akik itt átmeneti segítségre szorulnak. Hozzátette ugyanakkor, hogy a kísérő nélkül érkező kiskorúak elhelyezése a gyermekvédelmi ellátórendszerben – a fóti Károlyi István Gyermekközpontban – minden tekintetben megegyezik a magyar gyermekeknek járó elhelyezéssel.

Emellett újra felhívta a figyelmet a kormány alaptörvény-módosítási tervezetére, amely kétharmados támogatottság híján egyelőre nem került a Ház elé, pedig szerinte feltétlenül szükség lenne rá, mert azzal szükség esetén a honvédség teljes körűen segíthetné a rendőrséget.

A fideszes politikus ezért indokoltnak látja az alkotmánymódosításról folytatott vita felújítását, és reméli, hogy az ellenzéki pártok az ország biztonsága érdekében az eddiginél felelősebb magatartást tanúsítanak majd.

Emlékeztetett egyúttal, hogy a napokban a horvát kormány is lehetővé tette a hadsereg bevetését a határon.

A balkáni határzárat Gulyás Gergely helyesnek nevezte, és reményét fejezte ki, hogy az korlátozni fogja a migrációs áramlást Európa felé. “Amennyiben a balkáni határzár működőképes lesz, akkor az nálunk is csökkentheti a migrációs nyomást, ugyanakkor Magyarország továbbra is képes arra, hogy a határait teljes körűen megvédje” – mondta.

Arra a kérdésre, hogy a szerdán bejelentett migrációs válsághelyzet azonos-e a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzettel, a Fidesz frakcióvezető-helyettese azt felelte: ezzel kapcsolatosan a kormány ad majd részletes tájékoztatást.

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás