Fidesz: Brüsszel akar bevándorlókat telepíteni Magyarországra

fidesz

Budapest, 2016. szeptember 15., csütörtök (MTI) – Nem a Fidesz, hanem Brüsszel akar bevándorlókat betelepíteni az országba és a magyar településekre – közölte a nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója csütörtökön az MTI-vel.

 

A közleményben Harangozó Gábor, az MSZP parlamenti képviselőjének sajtótájékoztatójára reagáltak. Az ellenzéki párt politikusa a fideszes Móring József Attila parlamenti képviselő polgármestereknek írt levelére hivatkozva azt mondta, “a Fidesz az emberek háta mögött elkezdte összeírni azokat az ingatlanokat, ahová a polgármestereikkel bevándorlókat akarnak betelepíteni”.

A Fidesz válaszában kijelentette, a párt politikusai – köztük Móring József Attila – éppen a betelepítés veszélyéről kezdeményeztek konzultációt a vidéki települések polgármestereivel. A brüsszeli kvótacsomag életbe lépése ugyanis azt jelentené, hogy a Magyarországra telepített bevándorlók elhelyezésére – számos más európai országhoz hasonlóan – állami, önkormányzati, közösségi ingatlanokat át kellene adni – tették hozzá.
Hangsúlyozták, a népszavazás célja megváltoztatni a brüsszeli döntéseket és megvédeni a magyar családokat és településeket.

Három héttel a népszavazás előtt a szocialistáknak őszintén el kellene mondaniuk, hogy igent vagy nemet mondanak a kényszerbetelepítésre – írta a Fidesz.

 

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás