Ezer tábori ágyat küld a katasztrófavédelem Görögországba

Az OKF segélyszállítmányt indít
Budapest, 2016. március 11. A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság (OKF) Görögországba induló segélyszállítmányával, tábori ágyakkal megrakott kamion az OKF Mogyoródi úti székháza elõtt Budapesten 2016. március 11-én. MTI Fotó: Marjai János

Budapest, 2016. március 11., péntek (MTI) – Ezer tábori ágyat indított útjára a migránsválságtól sújtott Görögországba pénteken Budapestről az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

 

Az OKF tájékoztatása szerint ez már az ötödik olyan segélyszállítmány, amelyet a menekültválság nyomán küld az OKF az érintett államokba. A majdnem hat és féltonnányi, több mint tizenhatmillió forint értékű szállítmányt Góra Zoltán főigazgató-helyettes indította útnak.

A közlés szerint a migrációs krízishelyzet miatt Görögország február 29-én másodszor aktiválta az Európai Unió polgári védelmi mechanizmusát, Athén több különböző készletet, berendezéseket és személyes ellátási csomagokat kért európai partnereitől.

Magyarország március 8-án ajánlott fel Görögországnak ezer alumíniumvázas tábori ágyat. A felajánlást a görög hatóságok el is fogadták. A segélyszállítmány Románián és Bulgárián keresztül jut el Görögországba, az ottani katasztrófavédelem athéni központi raktárába, ahol döntenek majd végleges felhasználási helyéről – tartalmazza a közlemény.

Az OKF segélyszállítmányt indít Görögországba
Budapest, 2016. március 11.
Csóka Antal, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság Gazdasági Ellátó Központja igazgatója (j) az OKF Görögországba induló segélyszállítmánya, a tábori ágyakkal megrakott kamion indulásánál az OKF Mogyoródi úti székháza elõtt Budapesten 2016. március 11-én.
MTI Fotó: Marjai János

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás