Emma Bonino cáfolja a migránsokról Olaszországban terjesztett “hazugságokat”

Emma Bonino
kép forrása: youtube.com

Róma, 2016. október 13., csütörtök (MTI) – Nyolcpontos  kiáltványt közölt  az Olaszországba, illetve Európába érkező migránsokat övező, országában terjesztett  “hazugságok” leleplezésére Emma Bonino, az olasz Radikális Párt politikusa, volt olasz külügyminiszter és korábbi EU-biztos a La Repubblica olasz napilap honlapján csütörtökön.

 

Emma Bonino a migránsokról Olaszországban hallható leggyakoribb, hazugnak nevezett kijelentéseket veszi sorra, és egyenként cáfolja ezeket.

Az első szerint a migráció valódi inváziót képvisel. Emma Bonino hangsúlyozza, hogy az EU-ban élő több mint 500 millió lakosnak csupán hét százalékát  teszik ki a bevándorlók.  A volt olasz külügyminiszter megjegyzi, hogy “érdekes módon a migránsok befogadását leginkább ellenző országokban van belőlük a legkevesebb”, és példaként Horvátországot, Szlovákiát és Magyarországot említi.

Emma Bonino megjegyzi, hogy 2025-ig az olasz népességszám 1,8 millióval csökken, és a bevándorlók ” nélkülözhetetlenek” az aktív dolgozók olaszországi arányának fenntartásához.

Arra, hogy a migránsok az olaszok munkahelyét “rabolják el”, a politikus emlékeztetett, hogy az olaszországi bevándorlók több mint egyharmada az olaszok által nem vállalt, alacsonyabb szintű, rosszabbul fizetett és nehezebb munkákat végzi el. Hozzáteszi, hogy a migránsok jóléti kiadásaira és a migrációval kapcsolatos biztonsági intézkedésekre költött összeg egésze nem éri el az olasz költségvetés két százalékát. Hangsúlyozza, hogy a migránsok által befizetett társadalombiztosítás 640 ezer olasz nyugdíját fedezi.

A “menekültek akkor is sokan vannak, Európában nincsen elég hely” felvetésre Emma Bonino azt válaszolja, hogy a világ hatvan millió menekültjéből csak 1,8 milliót fogadnak be az EU tagállamai.

Emma Bonino szerint nem az a felháborító, hogy Olaszországban szállodákban helyezik el a menedékkérőket, hanem az, hogy a befogadási rendszer működtetése “improvizált”, az olasz hatóságok állandó vészmegoldásokkal igyekeznek ellensúlyozni, hogy a menekültek ellátása nem felel meg a minimális követelményeknek, és nem segíti, hogy önálló életet tudjanak maguknak teremteni.
Hozzáteszi, hogy a menedékkérők ellátására az olasz állam fejenként napi 35 eurót költ, de ebből fizetik a befogadó-állomásokon dolgozó olaszokat is.  A menedékkérők az összegből fejenként napi két  és fél eurót kapnak kisebb kiadásaikra.

Azzal az álítással kapcsolatban, hogy a terroristák kihasználják a migrációt merényletek elkövetésére és Európa meghódítására, Emma Bonino kijelenti, hogy az iszlám terrorizmus a legtöbb halottat Afganisztánban, Irakban és Nigériában okozta. Az európai áldozatok aránya nem éri el az egy százalékot.

Hozzáteszi, hogy Olaszországba több mint kétmillió ortodox keresztény, vagyis ukrán, román, moldáv érkezett. Olaszországban a több mint ötmillió letelepedett bevándorlóból mintegy 1,7 millió a muzulmán vallású. Európában a lakosság 5,8 százaléka muzulmán.

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás