Elindult az osztrák katonai kontingens a magyar-szerb határra

Illegális bevándorlás - Elindult az osztrák katonai kontinge
Miklóshalma, 2016. november 3. A magyar-szerb határ mentén szolgálatot teljesítõ osztrák katonai kontingens tagjai indulás elõtt Miklóshalmán (Nickelsdorf) 2016. november 3-án. Ausztria mûszaki századot küld a magyar-szerb határhoz, amely a határvédelmi feladatokat segíti majd; a bevetés hat hónapig tart. Jelenleg húsz osztrák rendõr támogatja a magyarországi határvédelmet. MTI Fotó: Filep István

Miklóshalma (Nickelsdorf), 2016. november 3., csütörtök (MTI) – Közösen kell fellépni az elmúlt másfél évben kialakult tömeges illegális migrációval szemben, csak egymást segítve lehet garantálni országaink biztonságát – jelentette ki Simicskó István honvédelmi miniszter Miklóshalmán (Nickelsdorf) csütörtökön, amikor az osztrák védelmi miniszterrel együtt elbúcsúztatták a magyar-szerb határ menti szolgálatra induló osztrák katonai kontingenst.

 

Simicskó István megköszönte az osztrák katonai segítséget, és kiemelte: fel kell készülni a külső határok védelmére, amely láthatóan tartós feladat lesz.

Simicskó István az MTI-nek nyilatkozva arról beszélt, hogy az osztrák katonák olyan logisztikai háttértámogatást nyújtanak majd, amellyel a magyarországi és a schengeni határok védelmét lehet erősíteni. Reményét fejezte ki, hogy a magyar-osztrák együttműködéssel példát tudnak mutatni Európa más országainak.

A miniszter a búcsúztatón mondott beszédében hangsúlyozta: “láthatjuk, hogy a terrorista szervezetek milyen módon használták ki a migrációs hullámot, az elmúlt időszakban Európa-szerte terrorcselekmények történtek”. Mint fogalmazott: Magyarország déli határainál mára megteremtette a biztonsági feltételeket, és megerősítette a határvédelmet, valamint törvényes és tisztességes eljárásokat folytat le (a migránsokkal szemben).

 

Simicskó István
Miklóshalma, 2016. november 3.
Simicskó István honvédelmi miniszter (b) kezet fog Hans Peter Doskozil osztrák védelmi miniszterrel a magyar-szerb határ mentén szolgálatot teljesítõ osztrák katonai kontingens elindításán Miklóshalmán (Nickelsdorf) 2016. november 3-án. Ausztria mûszaki századot küld a magyar-szerb határhoz, amely a határvédelmi feladatokat segíti majd; a bevetés hat hónapig tart. Jelenleg húsz osztrák rendõr támogatja a magyarországi határvédelmet.
MTI Fotó: Filep István

Hans Peter Doskozil osztrák védelmi miniszter szerint európai szintű megoldásra, a külső határok védelmére és a visszatoloncolási szerződések megkötésére van szükség, de tárgyalni kell a menekültek Európán belüli elosztásáról és a menekültügyi eljárások módjáról is.

Doskozil beszédében emlékeztetett a tavaly kialakult menekültügyi helyzetre, és kijelentette: ezen előzményekből Európa nem sokat tanult. Úgy vélte, hogy az osztrák-magyar együttműködés létrejötte fontos lépés, hiszen meglátása szerint minden lehetséges erőt mozgósítani kell a külső uniós határ védelmére.

Ausztria műszaki századot küld a magyar-szerb határhoz, amely a határvédelmi feladatokat segíti majd. Továbbá ötven járművet is biztosít a határvédelmi munkálatok támogatására. A kontingens munkáját a Szamaritánusok Ausztriai Szervezete (Arbeiter Samariter Bund) segíti.
A bevetés hat hónapig tart, a katonák Hódmezővásárhelyen kapnak szállást. Jelenleg húsz osztrák rendőr támogatja a magyarországi határvédelmet.

Az esemény végén a két hadsereg vezérkarifőnök-helyettesi megállapodást írtak alá a Magyarországra érkező osztrák műszaki alakulat ellátásáról és költségmegosztásáról.

 

Orosz Zoltán; Simicskó István
Miklóshalma, 2016. november 3.
Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar fõnökhelyettese (b2) és Bernhard Bair altábornagy, az osztrák vezérkari fõnök helyettese megállapodást ír alá a Magyarországra érkezõ osztrák mûszaki alakulat ellátásáról és költségmegosztásáról a magyar-szerb határ mentén szolgálatot teljesítõ osztrák katonai kontingens tagjainak elindításán Miklóshalmán (Nickelsdorf) 2016. november 3-án. A háttérben Simicskó István honvédelmi miniszter (b) és Hans Peter Doskozil osztrák védelmi miniszter. Ausztria mûszaki századot küld a magyar-szerb határhoz, amely a határvédelmi feladatokat segíti majd; a bevetés hat hónapig tart. Jelenleg húsz osztrák rendõr támogatja a magyarországi határvédelmet.
MTI Fotó: Filep István

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás