Dömötör: a bevándorlás súlyosbítaná a munkaerőpiaci gondokat

dömötör csaba
korábbi felvétel forrása: commons.wikimedia.org

Budapest, 2016. július 7., csütörtök (MTI) – Újabb statisztikák bizonyítják, hogy a bevándorlás egyáltalán nem jelent megoldást Európa munkaerőpiaci problémáira, az csak súlyosbítaná azokat – jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára csütörtökön az MTI-nek.

 

Dömötör Csaba rámutatott: a pár napja közzétett adatok szerint alig több mint 50 bevándorló állt munkába a legnagyobb német cégeknél, miközben csak tavaly több mint 1 millióan érkeztek Németországba.

Az államtitkár egy kölni intézet kalkulációját is ismertette, amely szerint Németországnak 50 milliárd eurós költséget jelent majd a bevándorlás kezelése a következő két évben.

Miközben az Európai Unió több vezetője lehetőségként tekint a tömeges migrációra, az Európába érkező munkaképes bevándorlók túlnyomó része semmiféle szakképesítéssel nem rendelkezik – fogalmazott a politikus.

Közölte azt is: a kormány vitatja, hogy a tömeges bevándorlás és a kényszerbetelepítés lehetőséget jelent a foglalkoztatottsági helyzet javítására. A brüsszeli politikát különösen azért tartja elhibázottnak a kabinet, mert Európában rengeteg fiatal küzd elhelyezkedési problémákkal – fűzte hozzá -, a fiatalkori munkanélküliség uniós aránya meghaladja a 20 százalékot, egyes déli tagországokban minden második fiatal állástalan.

“Azt gondoljuk, hogy Brüsszelnek elsősorban nekik kellene munkát biztosítania” – jelentette ki, hozzátéve: ők itthon vannak Európában, kellő szaktudással rendelkeznek. Mindenekelőtt a már itt született fiatalokkal kellene szolidárisnak lenni – vélekedett.

“Egyértelmű, hogy a Brüsszel által erőltetett kényszerbetelepítés csak súlyosbítaná az európai munkaerőpiaci problémákat” – szögezte le az államtitkár. “Fontosnak tartjuk, hogy minden magyar ember kifejtse az ezzel kapcsolatos véleményét, ezért is kérünk arra mindenkit, hogy vegyen részt az október 2-i népszavazáson” – mondta.

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás