Csehország rendőröket küld Macedóniába a zöldhatár védelmére

cseh rendor
illusztráció forrása: www.pozary.cz

Prága, 2016. június 20., hétfő (MTI) – Negyven cseh rendőr utazott el hétfőn Prágából Macedóniába, ahol a helyi rendőröknek segítenek a macedón-görög zöldhatár védelmében – közölte Petr Petrík, a cseh országos rendőrparancsnok helyettese hétfőn Prágában újságírókkal.

 

A cseh rendőrök a tervek szerint hat hétig fognak szolgálatot teljesíteni Macedóniában. A macedón-görög zöldhatáron háromtagú – két cseh és egy macedón összetételű – rendőrjárőrök fognak felügyelni arra, hogy megakadályozzák a migránsok illegális határátlépését.

A határszakasz, amelyen a csehek járőrözni fognak, Gyevgyelija macedón város szomszédságában van, nem messze a görög Idomeni településtől, ahol a közelmúltig nagy menekülttábor működött. A menekülttábort a görög hatóságok májusban számolták fel.

Macedónia prágai nagykövetsége szerint a tábor felszámolásával ugyan jelentősen csökkent a macedón határra nehezedő nyomás, de továbbra is számos próbálkozás van a határ illegális átlépésére, ezért szükség van a zöldhatár felügyeletére.

Csehországnak a macedóniai segítség 3,5 millió koronába (40 millió forint) kerül. A csehek korábban Magyarországnak, Görögországnak és Szlovéniának is nyújtottak hasonló segítséget.

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás