A cseh államfő ismételten kiállt a muszlim menedékkérők befogadása ellen

Miloš Zeman
kép forrása: commons.wikimedia.org

Prága, 2016. augusztus 2., kedd (MTI/CTK/TASZSZ) – Milos Zeman cseh államfő szerint veszélyes és terrorfenyegetést jelent a muszlim országokból érkező menedékkérők csehországi befogadása, köztük azoké is, akiknek befogadására Bohuslav Sobotka miniszterelnök kormánya korábban ígéretet tett – mondta kedden Jirí Ovcácek elnöki szóvivő újságíróknak.

 

“Az államfő minden változatban ellenzi menekültek befogadását cseh területen” – hangsúlyozta Ovcácek. “Országunk nem engedhet meg olyan terrorcselekményeket, mint amilyenek Franciaországban vagy Németországban történtek. Más szavakkal a migránsok befogadásával barbár támadások táptalaját teremtenénk meg a Cseh Köztársaság területén” – jelentette ki a szóvivő.

Ovcácek szerint az államfő azon lesz, hogy felülvizsgálják a kormány korábbi ígéretét, amelynek értelmében 80 menekültet fogadnának be törökországi menekülttáborokból és további 2691-et  Görögországból és Olaszországból. Ezekről a kötelezettségvállalásokról – véli Milos Zeman – az ország szenátusa és képviselőháza tagjainak kellene állást foglalniuk. Zeman szerint a Cseh Köztársaságnak nem lenne szabad több menekültet befogadnia – hangsúlyozta az elnöki a szóvivő.

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás