Brüsszel két hetet ad Athénnak, hogy konkrét tervet készítsen határvédelme megerősítésére

Brüsszel nem áll el a kötelező uniós kvótarendszerre vonatkozó tervektől
forrás: de.wikipedia.org

Brüsszel, 2016. április 12., kedd (MTI) – Az Európai Bizottság kedden felszólította Görögországot, hogy két héten belül álljon elő konkrét tervekkel arra vonatkozóan, hogy miként kívánja megszüntetni a komoly határőrizeti hiányosságokat a schengeni övezet külső határának általa felügyelt részén.

 

A brüsszeli testület azt tervezi, hogy amennyiben a görög hatóságok nem tesznek eleget a felszólításnak, akkor legalább november közepéig visszaállítanák a Görögországból érkező utasok ellenőrzését a schengeni övezet belső határain.

Szakértők arról számoltak be, hogy ez valószínűleg azt eredményezné, hogy további migránsok ezrei rekednének Görögország területén.

Az uniós tagállamok szakminiszterei februárban ötven ajánlást fogalmaztak meg a görög hatóságok számára. Az Európai Bizottság javaslatára elfogadott ajánlások egyebek mellett az országba érkező menekültek regisztrációjára, a tengeri határok felügyeletére, a határellenőrzési eljárásokra, valamint a szükséges infrastruktúra és felszerelések biztosítására vonatkoznak.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás