Biztonságpolitikai szakértő: most kell kerítést építeni

Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő
kép forrása: www.hirado.hu

Budapest, 2016. szeptember 3., szombat (MTI) – Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő szerint, ha az a koncepció, hogy lezárják a határokat és kerítést építenek, akkor azt most kell elkezdeni.

 

A szakember az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában azt mondta, jobb előre megépíteni a kerítést, mint kapkodva. Fel kell készülni arra, hogy új útvonal alakul ki a migrációban és arra is, hogy a török-uniós egyezmény összeomlik – tette hozzá.

Hangsúlyozta, a végleges megoldás azonban nem a kerítésépítés, hanem az azt kiváltó probléma helyben történő megoldása, valamint bízni kell a törökökkel kötött megállapodás sikerességében és az egységes uniós határvédelmi ügynökség, a Frontex erősítésében.

A menekültügyi kvótával kapcsolatban azt mondta, az a legfontosabb kockázata, hogy csak akkor tud működni, ha megszüntetik a schengeni rendszert. “Kvótával vagy anélkül”, de vélhetően terjedni fognak a terrorista sejtek Európában, ezért nagy erőfeszítéseket kell tenni e folyamat megakadályozására – jelentette ki Gyarmati István.

 

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás