Bakondi: újabb migránsok követelik a kiskunhalasi befogadóállomás megnyitását

Illegális bevándorlás - Migránsok követelik a kiskunhalasi
Kiskunhalas, 2016. július 27. Egy migráns az egyik épület tetején a Kiskunhalasi Menekültügyi Õrzött Befogadó Központ Szegedi úti telephelyén, ahol migránsok követelik a tábor megnyitását 2016. július 27-én. Két migráns felmászott a befogadóállomás egyik épületének tetejére, ahonnan le akartak ugrani, de már lehozták õket. Késõbb három arab azzal fenyegetõzött egy második emeleti ablakból, hogy kiugranak, ha nem teszik nyílttá a tábort. MTI Fotó: Donka Ferenc

Budapest, 2016. július 27., szerda (MTI) – Újabb migránsok fenyegetőznek Kiskunhalason, a Szegedi úti befogadóállomáson azzal, hogy kiugranak az épületből, ha nem teszik nyilttá a tábort – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában.

 

Bakondi György elmondta, hogy három arabról van szó, akik a második emeleten, egy ablakban állnak.

Korábban két migráns felmászott a fogadóközpont egyik épületének tetejére, a tábor megnyitását vagy legalább nyitottá tételét követelve. Azzal fenyegetőztek, hogy ha nem engednek követelésüknek, akkor leugranak, azonban őket már lehozták.

Bakondi György róluk azt mondta, hogy egy szír és egy iraki illegális bevándorló mászott fel a tetőre, amit száz-százötven társuk figyelt. A két migránsnak már elutasították a menekültügyi kérelmét, ők a kiutaztatásuk előtt álltak.

Hozzátette: a tetőre mászók összevagdosták az alkarjukat és a mellkasukat, pszichológiai ellátásban is részesülnek majd.

A belbiztonsági főtanácsadó arról a szökésről is beszélt, amely még kedd este történt Kiskunhalason: öt algériai és két marokkói férfi hagyta el jogellenesen a befogadóállomást. Elmondta, hogy ötüket már elfogták, kettejüket pedig keresik.

A migránsok a tetőre jutottak, onnan ereszkedtek le, majd a kerítésen keresztül hagyták el a tábort – részletezte, hozzáfűzve: a szökés miatt megvizsgálják, hogy milyen esetleges további biztonsági intézkedéseket szükséges bevezetni a fogadóközpontban – fűzte hozzá.

 

Illegális bevándorlás - Migránsok követelik a kiskunhalasi
Kiskunhalas, 2016. július 27.
Rendõrök és a fegyveres biztonsági õrség tagjai a Kiskunhalasi Menekültügyi Õrzött Befogadó Központ Szegedi úti telephelyén, ahol migránsok követelik a tábor megnyitását 2016. július 27-én. Elõzõleg két migráns felmászott a befogadóállomás egyik épületének tetejére, ahonnan le akartak ugrani, de már lehozták õket. Késõbb három arab azzal fenyegetõzött egy második emeleti ablakból, hogy kiugranak, ha nem teszik nyílttá a tábort.
MTI Fotó: Donka Ferenc

 

Véget értek a tiltakozások a kiskunhalasi befogadóállomáson

Budapest, 2016. július 27., szerda (MTI) – Véget értek a tiltakozások Kiskunhalason, a Szegedi úti befogadóállomáson – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon szerda este.

 

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában közölte: három arab migráns azzal fenyegetőzik, hogy kiugranak az épületből, ha nem teszik nyílttá a tábort.

A rendőrség tájékoztatása szerint a második emeleten, a lakóépületük ablakában álló férfiak eleget tettek a rendőri felszólításnak, és felhagytak a tiltakozásukkal.

Korábban két migráns felmászott a fogadóközpont egyik épületének tetejére, a tábor megnyitását vagy legalább nyitottá tételét követelve. Azzal fenyegetőztek, hogy ha nem engednek követelésüknek, akkor leugranak, azonban ők már korábban lemásztak.

Jelenleg rend van a befogadóközpontban. A rendőrség továbbra is jelentős erőkkel biztosítja az intézményt és környékét, fenntartja Kiskunhalason a közrendet – írta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás