Bakondi: a tömegek beáramlása kezelhetetlen helyzetet okoz Európában

Bakondi György sajtótájékoztatója
korábbi felvétel, Budapest, 2016. március 11. Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági fõtanácsadója sajtótájékoztatót tart az illegális bevándorlással kapcsolatban Budapesten, az Igazságügyi Minisztériumban 2016. március 11-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

Budapest, 2016. június 12., vasárnap (MTI) – Az ellenőrizetlen tömegek beáramlása kezelhetetlen helyzetet idéz elő Európában – emelte ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

 

Bakondi György szerint erről Matteo Renzi olasz kormányfőnek a Dél-Olaszországban élők véleményét kellett volna megkérdezni, akik a migrációs hullámtól szenvednek. A belbiztonsági főtanácsadó szerint az olasz kormányfő “ideológiai alapú” nyilatkozatot tett, amely jól illeszkedik a baloldali “migránsbarát” politikához.

A La Repubblica balközép olasz napilap vasárnap írt arról, hogy Matteo Renzi olasz miniszterelnök előző nap a La Repubblica Rómában zajló író-olvasó találkozóján azt mondta: nem törődik a kelet-európai országok kritikáival. “A keleti államok, amelyeket Európa megmentett a válságtól, ugyanazok, amelyek ma falakat emelnek és erkölcsi leckét adnak a migrációról, nem törődve azzal, hogy egy gyerek a tengerbe fullad-e vagy sem” – idézte a napilap az olasz kormányfő szavait.

Bakondi György az M1 műsorában kiemelte: Magyarország minden, az illegális bevándorlással szemben fellépő országgal szolidáris. Hozzátette: a magyar kormány álláspontja – amelyet szóban és írásban már többször rögzített – továbbra is egyértelmű: a migrációt meg kell állítani, az útvonalakat ellenőrizni kell.

A főtanácsadó szerint a migrációs hullám mindkét fő útvonalon folytatódni fog. Az egyelőre bizonytalan, hogy az EU-Törökország közötti megállapodás függvényében mi történik a balkáni útvonalon.

Bakondi György kitért arra is, hogy az elmúlt napokban száz felett volt az illegális határátlépés miatt elfogott emberek száma. Az Ásotthalmon tervezett tranzitzóna kapcsán kiemelte: téves értelmezés, hogy az egy migránstábor lesz. Ott a beérkezők teljes körű – egészségügyi, nemzetbiztonsági, rendvédelmi, jogi – ellenőrzését követően 72 órán belül döntés születik, hogy visszairányítják őket, vagy megkaphatják a menekültstátuszt – fejtette ki a belbiztonsági főtanácsadó.

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás