Bakondi: a tavalyi migrációs hullámmal jött a németországi baltás támadás elkövetője

Bakondi György
Bakondi György, forrás: hirado.hu

Budapest, 2016. július 22., péntek (MTI) – A tavalyi migrációs hullámmal érkezett Európába az az afgán fiatal, aki a hét elején Németországban baltával támadt egy vonat utasaira – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az MTI érdeklődésére pénteken.

 

A 17 éves fiatal sajtóhírek szerint az Iszlám Állam hívének vallotta magát, több embert súlyosan megsebesített, majd amikor a helyszínre érkező rendőrökre támadt, lelőtték.

Bakondi György elmondta: a baltás támadás nyomán indult eljárásban a német hatóságok nem tudták tisztázni az elkövető nevét, személyazonosságát. Megkeresést intéztek több európai társszervhez, amelyek közül a magyar hatóságok a támadásnál rögzített ujjlenyomat alapján azonosították a fiatalt.

A magyar hatóságok 2015. június 23-én Ásotthalomnál fogták el az afgán fiatalt, de miközben a menekültügyi eljárás zajlott, ismeretlen helyre távozott. A felkutatására tett intézkedések eredménytelenek maradtak, ezért a magyar hatóságok megszüntették a menekültügyi eljárást – közölte a belbiztonsági főtanácsadó.

Álláspontja szerint ez az eset is rávilágít az illegális migráció súlyos biztonsági kockázataira, valamint arra, hogy a terrorizmus és a bevándorlás között szoros összefüggés van.

 

rátámadt egy vonat utasaira

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás