Bakondi: súlyos következményekkel járhat az Európai Bizottság terve

Bakondi György
forrás: hirado.hu

Budapest, 2016. május 4., szerda (MTI) – A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint hosszú távon súlyos politikai, gazdasági és társadalmi következményei lehetnek az Európai Bizottság által szerdán ismertetett terveknek. Az európai országok, nemzetek társadalmi összetétele megváltozhat, nem beszélve a biztonsági aspektusairól – hangsúlyozta Bakondi György az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában.

 

Az Európai Bizottság szerdán ismertette javaslatát, amely szerint az uniós tagállamok fejenként negyedmillió euróért megtagadhatnák a migránsok befogadását.

Bakondi György azt mondta: az EU olyan lépésekre készül, amelyek alapító okiratával és minden eddigi jogszabályával ellentétesek. A belbiztonsági főtanácsadó szerint a kötelező kvóta állandó jogrendbe iktatásáról van szó. Ennek nyomán a migráció által leginkább érintett országok (Görögország és Olaszország), amikor úgy látják, hogy “sokan vannak” a migránsok, akár “ezrével, tízezrével százezrével” áttelepítenék őket más országokba.

A főtanácsadó kiemelte: az unió fenyegetése “a pénzügyi szankcióval” egyébként is nagyon nagy összegről szól, ráadásul annak nagyságrendje beláthatatlan, mivel a migránsok száma is “beazonosíthatatlan”. Ennek kapcsán megjegyezte, “alsó becslések szerint” 1,5 millió, de más becslések szerint csaknem 2 millió migráns érkezett tavaly Európába.

Bakondi György hangsúlyozta, a bizottság által “szolidaritási hozzájárulásként” ismertetett javaslat ellen már több más ország kifogást emelt. Konkrétan bejelentett uniós tervekről van szó, amelyet “meg kell akadályozni”, s ez ügyben kiemelt fontosságú a kormány népszavazási kezdeményezése – hangsúlyozta.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás