Bakondi: jelentősen romlott Nyugat-Európa biztonsági helyzete

Bakondi György
Bakondi György, forrás: hirado.hu

Budapest, 2016. szeptember 9., péntek (MTI) – Nyugat-Európa belbiztonsági helyzete jelentősen romlott az elmúlt hetekben, hónapokban; romlanak a közbiztonsági mutatók, egyre több a nőkkel szembeni erőszak, a terrorcselekmény vagy annak kísérletei – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

 

Bakondi György szerint a magyar kormány korábbi állításai beigazolódtak arról, hogy a tömeges, ellenőrizetlen illegális migráció és a közbiztonság között szoros az összefüggés. Elképesztőnek mondta, hogy Kölnben a nők számára veszélyes övezetek alakultak ki.

A főtanácsadó arról is beszélt: a menekültek egy része többszörös áldozatnak is tekinthető. “A migránsok nagy tömegei több tekintetben is akár áldozatnak is felfoghatóak” – fogalmazott. Szerinte ugyanis a menekültek nem csak saját kormányuk áldozatai, hanem az embercsempészeknek, továbbá a közéjük vegyülő terroristáknak is, valamint a hibás migrációs politikának, aminek köszönhetően most visszaküldenék őket Magyarországra.

Azt mondta, Magyarország csak azokat veszi vissza, akik bizonyíthatóan először nálunk léptek be az unió területére; így például a koszovóiak, az albánok vagy a Bosznia-Hercegovinából érkezettek. Hozzátette: őket Magyarország visszaveszi, és a toloncegyezmény alapján visszaviszi a hazájukba.

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás