Az ukrán titkosszolgálat elismerte egyik munkatársa elfogását Oroszországban

Az ukrán titkosszolgálat elismerte egyik munkatársa elfogását Oroszországban
Illusztráció, forrás: aviation.moscow

Kijev, 2016. március 31., csütörtök (MTI) – Az ukrán biztonsági szolgálat (SZBU) vezetője megerősítette csütörtökön, hogy Oroszországban elfogták egyik munkatársukat.

 

Vasziljo Hricak SZBU-főnök kijevi sajtótájékoztatóján közölte, hogy tudomása szerint az illetőt őrizetbe vették. Elmondta, hogy az említett SZBU-munkatárstól 2014 közepén vonták meg az államtitkokhoz való hozzáférés jogát, és nagyjából 2015 végén rendelkezési állományba helyezték.

Hozzátette: a férfi jelezte ugyan feletteseinek, hogy Oroszországba készül, de végül engedély nélkül utazott oda.

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) csütörtökön közölte, hogy elfogták Jurij Ignatyenkót, az SZBU kémelhárítási részlegének alezredesét, aki az együttműködését látszólag felajánlva próbált meg információkat szerezni az orosz titkosszolgálattól.

A Korreszpondent ukrán hírportál az üggyel kapcsolatosan felidézte, hogy tavaly október 8-án egy orosz bíróság 12 év szabadságvesztésre ítélte Viktor Sura orosz állampolgárt Ukrajnának végzett kémkedés vádjával. Egy héttel később ugyancsak Kijevnek kémkedés vádjával a 73 esztendős, az ukrajnai Poltavából érkezett nyugdíjast, Jurij Szolosenkót mondta ki bűnösnek egy moszkvai bíróság. 2015 decemberében ugyanezen vád alapján a szentpétervári városi bíróság 8 év szabadságvesztést szabott ki Vlagyiszlav Nyikolszkij nyugalmazott kapitányra.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás