Az európaiak biztonságánál semmi sem lehet fontosabb

KKM: az európaiak biztonságánál semmi sem lehet fontosabb
KKM: az európaiak biztonságánál semmi sem lehet fontosabb

Budapest, 2016. július 25., hétfő (MTI) – Elfogadhatatlan, hogy az európai emberek mindennapjaiba beköltözött a félelem, éppen ezért vissza kell állítani a törvényes rendet, az európai emberek biztonságánál semmi sem lehet fontosabb – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) hétfőn az MTI-vel.

 

Az elmúlt napok történéseivel kapcsolatban kiadott közleményükben kiemelték: a magyar kormány megvédte az ország határait, itt “nem alakultak ki no-go zónák, a kerítés, az élőerős védelem és a jogszabályi szigorítások is a magyar emberek biztonságát szolgálják”.

Mindenkinek egyértelmű, hogy “Brüsszel eddigi bevándorlási politikája totális csőd”, azonnali változtatásra van szükség, a káoszt a rendnek, a félelmet a biztonság érzésének kell felváltania – hangsúlyozták.

A tárca kitért arra: a múlt pénteki müncheni támadás magyar áldozatának családja azt jelezte, hogy a gyermeket Magyarországon szeretnék eltemetni, és Szijjártó Péter tárcavezető döntésének megfelelően a KKM a szükséges anyagi támogatást biztosítja a családnak, a minisztérium átvállalja a hazaszállítás költségeit. Egyúttal a családot együttérzésükről biztosították, fájdalmukban osztoznak.

A KKM azt írta: a vasárnapi baden-württenbergi machetés támadást követően a stuttgarti főkonzulátus azonnal felvette a kapcsolatot a helyi hatóságokkal, és a rendőrség tájékoztatása szerint a sérültek között nincs magyar állampolgár.

A szintén vasárnapi, bajorországi robbantásos merényletben 12 ember sérült meg, hárman súlyosan, és a müncheni főkonzulátus a hatóságoktól azt a tájékoztatást kapta, hogy a sérültek között nincs magyar állampolgár.

A közleményben úgy fogalmaztak: Németországot az elmúlt héten négy súlyos támadás érte, és ezekben a nehéz időkben ismételten biztosítják a német népet a támogatásukról, arról, hogy Magyarország a németek mellett áll “ezekben a fájdalmas órákban”.

A négyből két esetről tudható vagy feltételezhető, hogy bevándorlók iszlamista támadásáról van szó, két esetben pedig úgy tűnik, hogy “bevándorló hátterű embereknek – finoman szólva – beilleszkedési gondjaik voltak, ezek frusztrációt okoztak, és gyilkosságokhoz vezettek” – közölték.

Úgy vélték, mindez megerősíti a magyar kormányt az eddig is képviselt álláspontjában, miszerint “Európa határait meg kell védeni, a terrort és az erőszakot a kontinensen kívül kell tartani, gátat kell szabni az illegális bevándorlásnak”.

 

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás