Az EU támogatást ad az Olaszországban lévő migránsok hazatelepítéséhez

Olaszország átfogó javaslatot tett az Európai Uniónak a migráció kezelésére
forrás: en.wikipedia.org

Brüsszel, 2016. március 31., csütörtök (MTI) – Olaszországba illegálisan érkezett migránsok önkéntes hazatelepítésére 1,14 millió euró támogatást nyújt az Európai Unió – tájékoztatott közleményében az Európai Bizottság csütörtökön.

 

A mintegy 350 millió forintnak megfelelő összeget sürgősségi segítségnyújtás keretében juttatja az uniós bizottság a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) részére, hogy az Olaszországban tartózkodó illegális bevándorlók önkéntes hazatérését és visszailleszkedését segítő rendszert hozzon létre.

A rendszer keretében tájékoztatást fognak nyújtani az önkéntes hazatérés lehetőségéről, és segítik a bevándorlókat a visszatérési folyamatban.

A migrációs szervezet támogatni fogja a visszatérők beilleszkedését, lakhatását, tanulását, szakképzését és munkához jutását annak érdekében, hogy a programban részt vevők ne keljenek útra újabb illegális bevándorlást megkísérelve.

A csütörtökön bejelentett támogatással 2014 óta 22 millió euróra emelkedett az Olaszországnak a migrációs válsággal kapcsolatban átutalt segélyek összege. A bizottsági tájékoztatás szerint a 2014-2020 periódus alatt Olaszország a migrációs krízis okozta kiadásainak fedezésére 593 millió euróra számíthat uniós forrásból.

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás