Az államnak a nemzeti közösség érdekét kell néznie

Gulyás Gergely
kép forrása: www.hirado.hu

Budapest, 2016. augusztus 23., kedd (MTI) – Az egyén részéről bármely rászoruló megsegítése nemes cselekedet, az államnak azonban a nemzeti közösség érdekét kell a legelső helyre sorolni. Ezt értik félre sokan – nyilatkozta Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke a Kötőszó evangélikus blognak.

 

A Fidesz alelnöke az internetes oldalon kedden megjelent interjúban alapvetően tévesnek nevezett minden olyan politikát, amely arra törekszik, hogy a nemzeti identitást felszámolja.

“A korlátlan befogadást erőltető állami vezetés hiába akarja a kereszténység álcáját magán hordozni, vagy alapvető tévedésben van, vagy a bevándorlásban látja megvalósíthatónak a politikai értelemben vett nemzeti közösségek felszámolásának az önmagát liberálisnak tekintő elit által régóta dédelgetett vágyát” – tette hozzá.

A politikus ugyanakkor azon véleményének is hangot adott, hogy a migráció ügyében alapvetően eltérő az államnak és az egyházaknak, illetve az államnak és az egyénnek a feladata. A szükséget szenvedők és az elesettek segítése az egyénnek és az egyházaknak egyaránt feladata. Azonban az emberi segítségnyújtás határa véges, ezért a segítségnyújtás sorrendjének, helyének és eszközeinek helyes megválasztása kulcsfontosságú – fűzte hozzá.

Magyarország európai mércével a szegényebb országok közé tartozik, ezért elsősorban saját mélyszegénységben élő honfitársainkon kell segítenünk – vélekedett -, majd a fennmaradó erőforrásokat kell és lehet a globális szolidaritásra fordítani. Gulyás Gergely felelőtlennek nevezte azt, aki politikai döntéshozóként azt a valótlan látszatot kelti, hogy a saját hazájában teremthet új otthont mindenkinek.

A nagyobbik kormánypárt országgyűlési frakcióvezető-helyettese a megoldást abban látja, ha a rászorulóknak a válságövezetekben nyújtanának támogatást, ugyanis ott ugyanannyi pénzből hússzor annyi embert lehetnek segíteni.

Rámutatott: a német kormány 2016 és 2020 között 93 milliárd eurót szán az odaérkezettek integrációjára, amellyel szerinte megsokszorozzák a terrorveszélyt, elősegítik a már meglévő párhuzamos társadalmak megerősödését, és előidézik a politikai szélsőségek megerősödését is. Szerinte ez a politika összeegyeztethetetlen a humánummal, a keresztyénséggel, a józan ésszel, a nemzeti és európai értékekkel és érdekekkel.

Hozzátette: az oda érkezettek több mint felét vissza kellene toloncolni, hiszen nem menekült.
“Földrészünk vagy képes megállítani ezt a folyamatot, vagy megszűnik Európa lenni. Nyugat-Európában ez a küzdelem már most veszni látszik” – vélekedett.

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás