Avramopulosz: Brüsszel nem hagyja magára az érintett országokat

Dimitrisz Avramopulosz
kép forrása: www.hirado.hu

Budapest/Bécs, 2016. szeptember 24., szombat (MTI) – Az Európai Bizottság nem hagyja magára a nyugat-balkáni migrációs útvonal által leginkább érintett országokat – jelentette ki szombaton Bécsben Dimitrisz Avramopulosz, migrációs ügyekért felelős uniós biztos.

 

Az osztrák fővárosban Christian Kern kancellár meghívására gyűltek össze a balkáni migrációs útvonal által érintett országok vezetői. Avramopulosz elmondta: elkülönítették a pénzt Bulgária számára, és Szerbiának, valamint Macedóniának is adnak anyagi támogatást.

A görög politikus úgy értékelte, hogy az elmúlt egy évben nagy utat sikerült megtenni, a nyugat-balkáni útvonalon érkező menedékkérők száma drámai módon csökkent, és szerinte ez első sorban a Törökországgal folytatott együttműködésnek köszönhető.
A bizottság számára továbbra is elsőbbséget élvez az EU és Törökország megállapodásának végrehajtása. Továbbra is ez az “A” terv – szögezte le Avramopulosz.

A politikus a bécsi csúcsot úgy értékelte, hogy az összes résztvevő elkötelezett a közös, összehangolt munka mellett.

“A migrációs kihívás nem ismer államhatárokat. Mind egy európai család tagjai vagyunk, ezért csak közös megoldás lehetséges” – húzta alá az uniós biztos, aki szerint kulcsfontosságú a külső határok védelme.

Dimitrisz Avramopulosz hangsúlyozta: “fáradhatatlanul” dolgoznak azon, hogy mielőbb működni kezdhessen a közös, európai határ- és parti őrség.

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá!

Hozzászólás